• Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το ΥΠΕΚΑ την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

    2014-08-08-16-16-31-1545170502

    Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε από σήμερα 8/8/14 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των προστατευμένων περιοχών NATURA 2000 και το συννημένο σε αυτή σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό των χερσαίων και θαλασσίων περιοχών ως “Περιφερειακό Πάρκο Λίμνης Κα’ι’άφα, Θινών Κυπαρισσίας και Θαλάσσιας περιοχής κόλπου Κυπαρισσίας από το Ακρωτήριο Κατάκολο έως την Κυπαρισσία”.

    Στην μελέτη περιλαμβάνεται και η περιοχή του δάσους και της παραλίας της Ελαίας στους κωδικούς “GR2330008: Θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία” και “GR2550005: Θίνες Κυπαρισσία (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)”.

    Το Δ.Σ του συλλόγου μας, ενημερώνει τα μέλη ότι θα συμμετάσχει στην δημόσια διαβούλευση με βάση τα πάγια αιτήματά του, για την προστασία του δάσους της Ελαίας και την αποτροπή της τσιμεντοποίησής του και με στόχο την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος που θα διασφαλίζει μιά για πάντα την περιοχή. Ήδη τα μέλη του συλλόγου μας, εργάζονται γιά την κατάρτιση μιάς ολοκληρωμένης πρότασης που θα κατατεθεί στην διαβούλευση και γιά την οποία θα ενημερωθείτε αναλυτικά τις αμέσως επόμενες μέρες, από την ιστοσελίδα του συλλόγου και τις διευθύνσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Διαβάστε όλη την ΕΠΜ και το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος μαζί με τους αναλυτικούς χάρτες των προστατευμένων περιοχών, εδω:      http://ypeka.gr/Default.aspx?tabid=232&language=el-GR